Happy new year !!

Eindelijk dan heb ik even tijd (en een internetcafe) gevonden om de balans opmaken, de balans voor Sri Lanka eigenlijk… Ik ben hier nu 2 weken en heb op zulke verschillende plaatsen gezeten met zulke verschillende mensen om me heen, dat ik wel een aardig beeld heb van de varieteit aan mensen, levensstijlen en cultuur. In elk geval, het bevalt me hier bijzonder goed!

Hoe was het Hollandse oud & nieuw dit jaar? Hebben jullie ook sneeuwbuien gehad? Ik krijg namelijk helemaal nix mee van wat er in Europa gaande is, maar hoorde iets van ‘weeralarm’ ofzo. Samen met een paar Canadezen zitten brainstormen over wat dat zou kunnen zijn 😉 Ik heb ervoor gekozen om NYE te vieren in een klein dorpje in het binnenland, bij een guesthouse van een Sri Lankaan die met een Italiaanse getrouwd is. 2 Nederlandse meisjes zouden daarheen gaan, er was ook nog een ontzettend maffe franse homo, een Canadees stel en een aantal vrienden uit de buurt. We hebben een superfantastisch diner gehad, veel arrack (het lokale bocht, een soort wiskey) gedronken, gezongen (muzikaal begeleid door trommels, stokjes en glazen, lege vaten) bij het kampvuur, stoelendans gedaan (groot succes!) en taart gegeten om 0.00 uur. De volgende ochtend weer SUPER lekker ontbijt, ’s avonds weer fantastisch eten en ga zo maar door. De Sri Lankanen zijn echt TOP als het gaat om gastvrijheid. Elke dag scoor ik gemiddeld zo’n 3 telefoonnummers/adressen van mensen waarbij ik altijd aan kan kloppen als er iets is, die me rond willen leiden naar alle bezienswaardigheden; ze willen allemaal dat je het zo goed mogelijk naar je zin hebt in dit land. Wel vermoeiend om steeds uit te leggen dat ik liever alleen ga… Ook de vragen komen inmiddels mn neus uit. Where you from? What’s your name? Where’s your family? Do you have brothers? Do you have boyfriend? What do you think of SL? What do you think of SL men? Are you happy? Where are you going? Enfin, tis wel duidelijk denk ik…

Voorlopig ben ik wel even bezig nog, er is zoveel te zien. Dit land is echt rijk aan natuurschoon…jungle, bergen, watervallen, wilde dieren. De aapjes waar ik het eerst over had kun je vergeten, hier zie ik overal aapjes: verschillende soorten, leguanen, een slang, zelfs krokodillen en olifanten in het wild. Helaas ook 1000 verschillende soorten muggen, insecten, mieren (1,5 cm groot!), bugs, beetles, kakkerlakken, kikkers en wat al niet meer. Ook geweldig: de mango’s groeien hier overal aan de boom, er zijn heerlijke passievruchten, maracuja’s, mini-banaantjes en andere vreemde exotische vruchten. Thee, cardamon, peper, koffie en andere specerijen kun je hier zo plukken en direct opeten!

Nu ben ik bezig met een tour door de ‘ancient cities’, waar allerlei rotstekeningen in grotten, buddhatempels, monastries (waar monniken leven) enzovoorts te zien zijn. Steeds weer heel indrukwekkend. Het is soms wel touristisch alleen, veel Nederlanders trouwens ook!

Oh ja, tot slot nog even mijn beleving van de kerstdagen, dat was toch wel uitzonderlijk… De 23e kwam ik aan in Colombo, ik zou daar een jongen opzoeken waarmee ik had ge-emaild. Hij pikte me op in een enorme jeep waar zo bleek half Colombo in rondrijdt. Zijn familie handelt nu in huizen en zijn vader heeft in het verleden een luchtvaartmaatschappij gehad; met andere woorden ze zitten goed in de slappe was. Vaj’s zusje was er ook, met haar ben ik ook veel op stap geweest, that is shopping mall in, shopping mall uit. En nooit met de bus ofzo, nee altijd de auto. Ik heb een kerstdiner met kalkoen gehad op het strand, ben eventjes in een paar nachtclubs geweest, op kerstavond gingen we koffiedrinken in het Hilton (dat is een standaard familie uitje) en de volgende dag was er weer een absurd goed diner bij de buren; een christelijk gezin waar we ook nog gezellig christmas carrolls hebben gezongen! Alles prima en wel (verder is er in Colombo geen ruk te doen), maar uiteindelijk stond ik wel weer te popelen om weer op eigen houtje verder te gaan.

Nogmaals iedereen het beste van het beste voor het nieuwe jaar!! Doe je ding;-))

Oh, nog goede voornemens? Mijne zijn: niet ziek worden, mn goede karma blijven behouden, positief denken, foto’s jullie kant op sturen en vooral genieten… X Jak

Advertentie

Reageer op deze post

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: