VUUV

Ik kan niet echt zeggen dat ik ergens vaste klant ben, of stamgast, of dat bijvoorbeeld een evenement bij mij vaste prik is. Het liefst ga ik steeds weer ergens anders naartoe, nieuwe sferen, nieuwe geluiden, nieuwe mensen, nieuwe kleuren. En eigenlijk is dat maar goed ook.
Zo kwam ik 3 jaar geleden ook voor het eerst op het Duitse goatrance festival VooV Experience (tegenwoordig VUUV geheten) terecht. Wat het voorstelt is ongeveer dit: 20.000 mensen komen naar een open veld aangrenzend aan een bos, niet ver van een zeer klein en ook zeer Oost-Duits dorpje, Putlitz. Op het veld zijn twee grote stages; de allerbeste geluidsapparatuur, lasers en lichten en daaromheen neongekleurde vlaggen, doeken, draken, en andere creatieve versieringen. Een zee van dansruimte. In een nog grotere ring om de dansvloeren heen zien we cocktailbars, t-shirtshops, koffie/thee/chai tentjes, crepejesbakkers, waterpijpenwinkels, massagesalons, en de Azarius smart&headshop.

Tussen vrijdag en zondag wordt het terrein overspoeld met mensen uit heel Europa die zich compleet overgeven aan de muziek, de drugs, hun ware roeping (denk aan de masseurs of de crepejesbakkers) of gewoon algehele wazigheid (denk aan de bezoekers van de Azarius smart&headshop). Wij Azashopmedewerkers proberen zelf ergens tussen dit alles een balans te houden. Met wisselend succes.

En, nu ik hier 3 keer ben geweest moet ik helaas concluderen dat het festival zelf dit jaar duidelijk minder succesvol was. Het aantal bezoekers kwam nog niet op 10.000 waardoor er iets te veel winkels en eettentjes waren, maar aan de andere kant ook weer oceanen aan dansruimte. Het lasergeweld dat over het veld uitgestort werd was niet zo oogverblindend als vorig jaar (check op Youtube), maar nog steeds kunnen ze hier bij Awakenings nog wat van leren.

Zo’n festival als dit is voor mij een welkome aanvullig op het aanbod hier in Nederland. Mysteryland? Leuk, al die dj’s maar thanks but no thanks. In de psytrance scene bestaan gelukkig nog feesten waar alles kan en alles mag. Waar bijvoorbeeld de politie niet in burger rondloopt vanwege een of ander staaltje prutspolitiek.
Waar je nog lekkerder eet dan bij La Place.
Waar Pocahontas herself aanbiedt om koffie voor je te zetten.
Waar je een favoriete Dixie kunt hebben.
Waar make-up, drankmuntjes, attitudes, zonnebrillen, sjaaltjes, sneakers méér dan overbodig zijn.

Advertentie

Reageer op deze post

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: