Het voorproefje

Na weer anderhalf jaar gelukkig en wel te zijn geweest met Nederland als thuisbasis, werd het toch weer tijd voor een nieuw reisplan (vorig reisplan: zie India, Sri lanka, Nepal). Niet dat het langzaamaan weer begon te kriebelen ofzo, nee de kriebels waren er al sinds ik leerde dat de wereld iets groter is dan alleen ons land. Echter er kon pas worden toegegeven aan de alomaanwezige kriebels nadat ik m’n diploma had behaald. Dat liep volgens de planning dus nu is het tijd voor die lang van gedroomde reis door het woeste, gevaarlijke en vast ook zeer gewelddadige maar o zo backpackersvriendelijke en adembenemend mooie Zuid-Amerika.

Ik zou er graag alvast in het kort wat over vertellen, maar het is eigenlijk altijd moeilijk om over een heel continent in een keer iets zinnigs te zeggen; sterker nog, het is eigenlijk niet te doen. Vrijwel ieder land alleen al lijkt vol contrasten te zitten. Ga dus maar gewoon even googlen offlickr-en naar wat fotomateriaal en dan kun je haast niet anders dan tot de conclusie komen dat Zuid-Amerika ongelofelijk veel moois te bieden heeft. En dat er mensen zijn die echt ongelofelijk goed kunnen fotograferen, dat ook.

Maar goed, wat wil ik daar gaan uitspoken?

Mijn doelen zijn als volgt: in de eerste plaats hoop ik de Spaanse taal voor een flink eind onder de knie te krijgen zodat ik voortaan kan flirten met driekwart van de wereldbevolking (Chinees wordt de volgende stap). Verder ga ik ondervinden of ik enigzins met kinderen kan omgaan als vrijwilliger bij EcuEVP, een opvanghuis voor straatkinderen in Ambato, Ecuador. Handig voor de family planning. Ook zal ik mijn skills op de proef stellen wat betreft: surfen op de golven van de Grote oceaan, salsadansen, lange bustochten overleven, vegetarisch eten op een continent dat draait op dood beest, malariamuggen uit m’n buurt houden, carnaval vieren volgens Braziliaanse traditie enzovoorts.

Dingen die verder bovenaan de verlanglijst staan zijn couchsurfen, onderzoeken hoe lichaam en geest funtioneren na het drinken van ayahuasca (of eventueel het eten van de magische cactus), een handje meehelpen bij het inkleuren van een sloppenwijk, NGO’s en indianenstammen bezoeken en de vele tips opvolgen die ik heb gekregen over Peru, Bolivia, Brazilië en Argentinië. Via de link bovenaan de pagina vind je mijn route, maar die staat geenszins vast dus de kaart geeft slechts een globaal idee van de plaatsen waarover ik later zou kunnen gaan berichten.

Alle gekheid op een stokje, ik heb gewoon heel veel zin en ben zodoende op voorhand al extra gelukkig. Gelukkig omdat ik de komende 5 maanden heel veel vrijheid kan ervaren, plus een heleboel andere dingen die niet in geld (om maar iets te noemen) zijn uit te drukken. De wereld is groot en klein tegelijkertijd en dat zal me altijd fascineren. Misschien is dat waarom ik steeds weer in het vliegtuig stap? Heel slecht voor de klimaatverandering, dat wel, dus de volgende keer ga ik per schip, houd me er maar aan!

Advertentie

4 gedachten over “Het voorproefje

Voeg uw reactie toe

 1. ¡Hola, hermana!
  Je zal je in ieder geval niet gaan vervelen als ik dat zo lees 😉 ..Ik ben best jaloers op je, al was het alleen maar om die nare winter te kunnen ontvluchten! Ik ga je blog zeker in de gaten houden, hou ons op de hoogte van je avonturen en ervaringen 🙂

  ¡Buen viaje!

 2. Hai lieverd, ben zo benieuwd naar je aankomst.
  ’t is wel dubbel, want nu staan onze tassen klaar voor vertrek naar Nepal. Ons weblog is v.a. nu actief op:
  http://www.ericenbettieesche.waarbenjij.nu
  Ik heb mensen gesproken die ook gereisd hebben naar b.v. Z-Amerika en zeggen: eigenlijk zou iedereen dit een keer gedaan moeten hebben, dan klaagt niemand meer.
  Mooi entree verslag, Jakobien, hoop dat jouw wensen vervuld mogen worden. Mama

 3. Hai lieverd, ben zo benieuwd naar jouw aankomst.
  ’t is wel dubbel, nu staan onze tassen ingepakt voor Nepal.
  Ik heb mensen gesproken die ook gereisd hebben naar b.v. Z-Amerika, die zeggen:iedereen zou dit eens moeten doen, dan zou niemand meer klagen.
  Mooi voorproef-verslag , Jakobien, met veel wensen. Ik hoop dat ze allemaal vervuld mogen worden.
  Heel veel liefs en knuffel van mama

 4. Hi Jakobientje!!

  Nou, klinkt allemaal super cool!! Allemaal mooie, nieuwe, leuke, fijne ervaringen met allemaal ook nieuwe mensen! En lekker vers fruit en vegetarisch eten!! Echt veel beter dan hier aan je school werken!! haha. Hier gaat het dus allemaal door en krijg ik over een week mijn tentamenresultaten!! Echt heel spannend allemaal.
  Maar super leuk dat je moeder ook ff een weblog heeft. kan ik ook af en toe daar op kijken, ben ook heel benieuwd hoe je ouders het gaan hebben!
  Heb je trouwens ook al veel fotos gemaakt?

  Dikke kus!

Reageer op deze post

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: