Ecuador: Hoofd in de wolken

Daar zit ik dan met mijn hoofd letterlijk in de wolken. Er valt op dit moment regen uit maar eigenlijk valt er geen peil te trekken op het weer hier in de Ecuatoriaanse hooglanden. Zo komt het dat ik ook al verbrand ben, dat het licht feller dan waar ook ter wereld in mijn ogen schijnt en dat het af en toe dondert en bliksemt. Ecuador is tot nu toe iedere dag indrukken opdoen, voornamelijk. Ik heb 1,5 dag in Quito doorgebracht, waar ik meteen volop m´n Spaans kon oefenen met gastmoeder Ana Maria, want zoals de meeste Ecuadorianen (zo heb ik gemerkt) houdt zij nogal van praten.

Behalve van praten, houden ze hier ook van feestdagen en tradities. Zo heb ik op 2 november drie koppen colada morada op, een roodpaarse drank vol met fruit en specerijen die warm gedronken wordt. Dat is verplichting numero uno op Allerheiligen, de dag waarop men de doden herdenkt. In Quito heb ik ook de Halloween meegemaakt, maar dit feest is door de huidige president verboden omdat het te Amerikaans zou zijn. In plaats daarvan viert men de dag van het wapen van Ecuador, lekker nationalistisch dus.

In Ambato, de stad waar ik de rest van de maand woon en “werk” maakte ik kennis met mijn nieuwe gastfamilie en Noortje, een Nederlands meisje dat ook bij deze familie verblijft. Geweldig leuke mensen allemaal, heerlijk (vegetarisch) eten, alles is muy muy bien. Door alle feestdagen ben ik nog maar één dag in het weeshuis geweest waar we samen met de kleinste kinderen zijn gaan knutselen. ’s Middags gingen er een aantal naar huis voor het weekend. De meeste kids hebben namelijk wel ouders maar niet zulke goede, denk aan mishandelingen enzo… Zodoende scheurden we rond in een bestelbusje met acht jochies, een non achter het stuur en de radio op volume 10, kun je het je voorstellen?

Op dit moment ben ik voor een weekendje “op vakantie” in het toeristische plaatsje Baños. Straks komen er nog meer mensen die we kennen vanuit Quito, waar zij aan een taalschool lessen volgen. We zullen in de natuurlijke warme bronnen gaan zwemmen. Volgens de Vietnamveteraan die we vanmorgen bij het ontbijt tegenkwamen is er vanavond een groot straatfeest, en we kunnen ook nog mountainbiken, raften, paardrijden.

Advertentie

5 gedachten over “Ecuador: Hoofd in de wolken

Voeg uw reactie toe

 1. Waarom heb ik nou het gevoel dat je dichterbij zit dan toen je in Nederland was terwijl dat helemaal niet zo is. Misschien omdat je nu min of meer op hetzelfde continent zit. Tis eigenlijk toch allemaal Amerika, en er zit dus geen gigantische zee tussen ons in.

  Ik kan je echt niet zeggen hoe leuk ik het voor je vind en hoe jalours ik ook ben. Maar jalours op een goede manier want ik gun het je en ik weet hoe geweldig het is om te reizen. Ik heb eigenlijk ook niet eens reden om jalours te zijn want ik ben ook in een andere land en doe ook allemaal nieuwe ervaring op. Al zijn jouw ervaring natuurlijk van een hele ander soort.

  Hoe dan ook, ik hoop dat je een geweldige tijd zult hebben en dat je vooral heel veel foto’s maakt, filmpjes zouden ook leuk zijn!

  Ik heb je trouwens nog gegoogled met je paddo verhaal. Ik heb wel je optreden bij het journaal gevonden maar niet die bij Jenssen…jammer, snik. Gewelidig stoer van je! Ik ben het er helemaal mee eens!!!

  Hou me op de hoogte, ik blijf je avonturen volgen!

  Liefs Natas

 2. Hallo Jakobien.

  Je website bezocht (Op advies van Jaap) erg leuk en interessant. Fantastisch wat je de komende maanden gaat doen. Ga je nog naar de Galapagos-Eilanden? Als je daar de mogelijkheden voor hebt, beslist doen! Deze trip was voor mij een heel bijzondere ervaring. Geniet van de reis de komende maanden en heel veel succes verder!
  Groeten vanuit Kudelstaart

  Carla en Louis Bakker.

 3. He tof hoor, klinkt allemaal heel avontuurlijk, Ik hoop dat je geniet van van die Baños, lekkere Aquas callentes of niet dan:-).
  Het klinkt als dat je daar al aardig wat vrienden maakt.
  Ik hoop op een mooi verhaaltje over je werk daar natuurlijk, wel super hoor dat je zo je handen uit de mouwen steekt.
  Be Save,

  Joram

 4. Hallo Jakobien
  Even wat zitten proberen op internet en had je al gauw gevonden. Heel veel plezier van ons alle maal uit Nieuwveen. We zullen je volgen op je weblog.
  Groet Lia

 5. Hallo Jakobien.
  Met wat vogelen op internet je site gevonden.
  Wij wensen je vanuit Nieuwveen heel veel plezier!
  We zullen je zeker gaan volgen.
  Groetjes Lia

Reageer op deze post

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: