Piece # 4 – Het is officieel!

Midden in Buenos Aires ligt een wijk, Caballito. In Caballito staat een huis met twee verdiepingen, franse balkons en marmeren trappen. In dat huis bevindt zich een redelijk groot leeg appartement, met openslaande deuren en de modernste keuken die ik in Zuid-Amerika heb gezien (de badkamer idem dito). De sleutel van dat appartement krijgen ik en Ariel volgende week in handen! Wij tweeën dus! Zoals plannen weleens wijzigen, levenspaden elkaar weleens kruisen, een mannetje en een vrouwtje weleens een match vormen, en matches zelden zo goed zijn als de onze, zo ook besloten wij dat het een estupidez zou zijn om niet samen naar een woning te zoeken in plaats van allebei apart ons scheel te betalen aan woonlasten en reiskosten.

Het zoeken en vinden van een leuke woning is geen enkel probleem want als je er eenmaal op let, blijkt zo ongeveer de hele stad in de verkoop of verhuur te zijn. Helaas zijn er heel wat factoren die tussen de aankomend huurder en zijn nieuwe woning in staan. Als eerste bel je naar de inmobiliaria die de woning verhuurt, en met wat geluk bellen ze je terug en kun je komen kijken. Dan moet je direct zeggen of je de woning wilt, en ze wat geld geven om aan te tonen dat je het serieus meent. Vervolgens moet je met officiële documenten gaan aantonen dat je een direct familielid hebt met een koophuis in de stad, en dat jijzelf een vast inkomen hebt. Als dat eenmaal in gang is gezet ga je in de buidel tasten: twee maanden huur als commissie, twee maanden huur als borg en een maand huur vooruit. Het mag duidelijk zijn, voor de gemiddelde buitenlander die hier op de bonnefooi naartoe komt (zoals bijvoorbeeld, ahum, ik) valt de droom vrij gemakkelijk in het water. Als alternatief ben je bij de inmobiliaria’s meer dan welkom om een studiootje te huren voor drie keer de normale prijs, of bivakkeer je in een hostel. Dat is wat mijn al dan niet gefortuneerde medestudenten doen. Des te meer besef ik wat voor een dosis geluk ik heb gehad met Ariel, en de hele samenloop van omstandigheden, waarvoor mijn dank aan Onze Heer/Moeder Aarde/het (ahum) Vertrouwen in mijzelf/het Lot/Jezus/alle boeddhisten en Boeddha’s/Jahweh/Krishna/Allah/het Zwarte Gat waaruit het universum is ontstaan/het Machtige Samenspel van kwantumdeeltjes/… (denkbeeldig doorhalen wat niet van toepassing is).

Advertenties