Piece # 15 – Chau oma!

Heaven

Vandaag heb ik te horen gekregen dat mijn enige echte Kudelstaartse oma er niet meer is. Na een flinke hersenbloeding was ze plotseling in een kasplantje veranderd. Deze definitieve strijd met het leven was gelukkig snel gestreden. Zonder pijn en met veel liefde en zorg van buitenaf.

Ik zal haar vanaf de andere kant van de Grote Oceaan moeten herdenken. Ze is die oceaan zelf ook eens overgevlogen, eerder dit jaar hebben we het nog gehad over Rio en het strand van Copacabana.

Mijn hippe oma, die nog door Kudelstaart fietste tot haar negentigste.
Mijn hippe oma, die  alles van iedereen wist, ongeacht of je daar nou altijd blij mee moest “wezen”. Stilzitten of ziek zijn was niet aan haar besteed, haar grootste angst was te komen leven als kasplantje. Ze kan het weten, in de kwekerij aan de Herenweg heeft ze natuurlijk meer dan genoeg kasplantjes gezien.

Ik denk dat al haar wensen vervuld zijn, ik denk dat ze klaar is voor een nieuwe reis. Hier of daar kom ik haar vast nog wel eens tegen.


Advertentie

4 gedachten over “Piece # 15 – Chau oma!

Voeg uw reactie toe

Reageer op deze post

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: