Piece # 17 – Ms. Downs

Terwijl Madonna in het River stadion haar eerste concert in Buenos Aires gaf, reden Ariel en ik de stad door op weg naar teatro Gran Rex om haar tegenbeeld te gaan zien. Een minstens zo mooie en krachtige vrouw, die toevallig wél trouw blijft aan haar roots. Lila Downs komt uit de Mexicaanse door opstand en pogingen tot revolutie getekende regio Oaxaca en ondanks dat ze lang in de VS woonde, is ze een echte vrouw van het “pueblo”. Ze heeft een band met muzikanten uit beiden Americas, heeft een MTV-approved uiterlijk en de nodige awards in de kast staan, maar in haar muziek benadrukt ze altijd de kracht van het Mexicaanse volk (het “pueblo”).  Ze maakt gebruik van kleding, instrumenten en zeer kenmerkende dansjes uit haar regio; dansjes die soms nog het meest lijken op de vogeltjesdans, maar zij kan het hebben.

Het publiek ging uit zijn dak tijdens de show en pas na drie (!) toegiften hield Lila ermee op. Maar het publiek ging niet! Ondanks het gejoel en gestamp bleef een vierde terugkeer uit, dus werd het toch tijd om uit de Mexicaanse droom te stappen en een Argentijnse pizza te gaan eten.

Myspace.com/liladowns

Advertenties