Piece # 17 – Ms. Downs

Terwijl Madonna in het River stadion haar eerste concert in Buenos Aires gaf, reden Ariel en ik de stad door op weg naar teatro Gran Rex om haar tegenbeeld te gaan zien. Een minstens zo mooie en krachtige vrouw, die toevallig wél trouw blijft aan haar roots. Lila Downs komt uit de Mexicaanse door opstand en pogingen tot revolutie getekende regio Oaxaca en ondanks dat ze lang in de VS woonde, is ze een echte vrouw van het “pueblo”. Ze heeft een band met muzikanten uit beiden Americas, heeft een MTV-approved uiterlijk en de nodige awards in de kast staan, maar in haar muziek benadrukt ze altijd de kracht van het Mexicaanse volk (het “pueblo”).  Ze maakt gebruik van kleding, instrumenten en zeer kenmerkende dansjes uit haar regio; dansjes die soms nog het meest lijken op de vogeltjesdans, maar zij kan het hebben.

Het publiek ging uit zijn dak tijdens de show en pas na drie (!) toegiften hield Lila ermee op. Maar het publiek ging niet! Ondanks het gejoel en gestamp bleef een vierde terugkeer uit, dus werd het toch tijd om uit de Mexicaanse droom te stappen en een Argentijnse pizza te gaan eten.

Myspace.com/liladowns

Advertentie

2 gedachten over “Piece # 17 – Ms. Downs

Voeg uw reactie toe

  1. Jeetje wat erg om te horen van je oma! Gecondoleerd, ook voor je ouders, ik hoop dat je het toch een beetje kunt verwerken daar aan de andere kant van de wereld.

    Wel fijn om te horen dat je een leuke baan hebt gevonden en het klinkt alsof je het nog steeds erg naar je zijn hebt daar. Je foto’s zijn echt super, wat ziet het er toch leuk uit daar, al die gekleurde huisjes.

    Liefs natas

Reageer op deze post

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: