Piece # 29 – Wat ’n feest!

De Belgische Dewaele broers oftewel Soulwax oftewel 2manyDJs waren dit weekend in Argentinië, hoewel slechts in de vorm van hun komische documentaire Part of the weekend never dies. De vijf screenings op het groots opgezette B.A. Independent Cinema Festival geven mij in elk geval een sprankje hoop dat ze nog eens deze kant op zullen komen, in de toekomst.

Dus, ik zag de film in het programma, riep naar Ariel ‘Vamos!’ en pakte mijn tas en mijn sjaal (het begint wat frisjes te worden ’s avonds). Dat hij meewilde wist ik heel zeker want Ariel is geobsedeerd door alles waar gitaren bij komen kijken én door alles wat electronica (2manyDJs) en rock (Soulwax) met elkaar verenigt.

Ik wilde het zeker niet missen omdat ik de dansbare muziek waar ik van hou soms mis. Omdat ik nu een perfect excuus had even terug te reizen door mijn herinneringen aan de Europese festivals, feesten op boten, in havengebouwen, in voormalige kerken, in Paradiso, in het Paard en andere partijen waar DJ’s de decibellen over het bezwete publiek heen storten met precisie, met overtuiging, en met passie. En dat de mensen dan dansen met diezelfde overtuiging en passie (liever geen precisie!!). Mensen die net als ik regelmatig een synthesizer die over de kop gaat willen horen, die een dosis scheurende gitaren nodig hebben, bassen die tot in je onderbuik doordreunen en drums die jouw bewegingen die nacht bepalen. Dat dat basis genoeg is voor een perfecte avond. Dat vrienden, drank of drugs geen vereisten zijn. Part of the weekend never dies hielp me het te herinneren.

Dus, waar is de uitgaansagenda van deze week?

Advertenties