Piece # 59 – Piepknuffelbeestje

Tja, ik kan het niet laten. Ze is te leuk, te klein, te grappig, te aandoenlijk-eigenwijs. De nieuwste aanwinst in huize Cabello-van der Weijden verdient gewoon een aan haar gewijd wereldstukje.

Trixie is de voorlopige naam van ons tijgerachtige babykatje. Ze is bijna vier weken oud volgens de dierenarts. Ze is waarschijnlijk verstoten door haar moeder omdat ze zo klein is. Ze past makkelijk in één hand. Sinds twee weken geleden, toen ik haar vond, sleep ik haar dagelijks mee naar mijn werk. Het kost even wat aan taxivervoer, maar het kleintje moet nu eenmaal de hele dag door melk uit de fles, en lichaamswarmte. En kom je daar te laat mee, dan wordt het op een krijsen gezet. Alsof er zo’n piepknuffelbeestje uit de speelgoedwinkel is doorgedraaid.

Trixie is nergens bang voor. Als ze bij het rondkuieren in huis Mandarina tegen het lijf loopt, is die degene die begint te blazen en niet weet hoe snel ze de benen moet nemen. Op kantoor heeft ze dagenlang haar mannetje gestaan tegenover een enorme Lassie-hond (ook uit het zwerversbestaan) die haar als een lekker hapje zag. En dan nog al die grote mannen, mijn collega’s, met hun zware buldergelach, hun harde muziek, hun grote voeten die haar bijna vertrappen. Maar Trixie heeft hun hartjes doen smelten, stiekem zouden ze haar allemaal wel mee naar huis willen nemen. Haar grootste vriend is Beau de boxer. Beau is twee jaar oud en wil graag puppies maar heeft de juiste partner nog niet gevonden. Ze is bang voor katten, maar met Trixie is het anders. Ze ontfermde zich vanaf dag één over haar, wast haar, laat haar bij zich slapen.

Snel zal ze een definitief baasje krijgen, zodat ze gestaag door kan gaan met groeien, eten, drinken, poepen, slapen en vooral heel veel spelen.

UPDATE: La beba is nu nog pittiger, en blijkt bovendien over hardlooptalent te beschikken! Haar definitieve naam is Manzanilla, oftewel Kamille. Nog één week lang zal ze in het weekend bij ons wonen, doordeweeks overdag bij AtoBiz en in de avonden bij Anne, Max en Beau.

Daarna gaat ze definitief settelen in het nieuwe appartement van kattenliefhebster Norma.

Advertentie

Een gedachte over “Piece # 59 – Piepknuffelbeestje

Voeg uw reactie toe

  1. Deze foto is echt überschattig! Wat fijn toch dat er lieve mensen zijn die zo’n hart voor dieren hebben 🙂

Reageer op deze post

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: