Piece # 70 – Een grote dag voor Argentinië

Vandaag is een grote dag in Argentinië. Vandaag is de dag waarop de tienjaarlijkse volkstelling/bevolkingsonderzoek plaatsvindt. Dit is in veel landen waaronder Nederland een onbekend fenomeen.

Vandaag is ook de dag waarop Néstor Kirchner, ex-president en echtgenoot van de huidige presidente Cristina, is overleden.

Het land is dus in rouw, en het hele land zit verplicht (!) thuis te wachten tot de enquêteur met zijn vragenlijstje langskomt. Bij ons is ie inmiddels geweest en het was een snelle ondervraging. Of het appartement een eigen toilet heeft, hoeveel kamers, van welke nationaliteit we zijn, of we werken of studeren. In minder dan 10 minuten was het klaar en kregen we een mooi stickertje voor op de deur.

Nu is er dus volop gelegenheid om na te denken wat de vroege dood, veroorzaakt door hartproblemen, van Néstor betekent voor het land. En voor Zuid-Amerika. Het echtpaar is zeer goed bevriend (zowel persoonlijk als politiek) met de andere presidenten van het continent en er zijn veel gezamelijke plannen om Zuid-Amerika een sterker economisch machtsblok te maken. Lula van Brazilië heeft al een drie-(!)daagse periode van nationale rouw afgekondigd.

De grote vraag is of Cristina het nu in haar eentje gaat rooien. Of dat de boel hier inzakt en er een of andere gluiperd de hoogste politieke machtspositie gaat innemen. Er liggen er een Duhalde, een Cobos en eventueel een Macri op de loer. Ondanks dat wij allerminst fan zijn van de Kirchners hopen we van harte op het eerste. Sterkte Cristina!

Advertentie

Reageer op deze post

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: