Piece #72 – Música III

In capitulo 3 van Música ben ik eens verder gaan kijken dan rock nacional: dit keer drie Argentijnse bands, ieder uit een andere muzikale hoek. En Brazilië, waar muziek sowieso uit alle hoeken en gaten komt.


Klik op de artiestennaam + nummer om te luisteren.

Aqualáctica  – El augurio de la serpiente

Vader en zijn zoons die indrukwekkende composities spelen op zelfgebouwde electrische snaarinstrumenten. Ze treden elk weekend op op het pleintje voor de ingang van het Recoleta Cementerio.

Buddha sounds – Thinking of you

Muziek á la Buddha Bar maar geproduceerd door een échte band, met een gezicht en veel live optredens (en dat wordt in Argentinië veel meer gewaardeerd).

Gilberto Gil – Esperando na janela
Caetano Veloso – Você é linda

Ik meen dat het geen zonde is dat ik, en vele Argentijnen met mij, geen snars begrijp van de Braziliaanse cultuur. Maar ook als het gaat om hun collectieve muziekhistorie ben ik nog steeds een groentje. Onze cross cultural karaoke nights hebben hier een beetje verandering in gebracht. Twee klassiekers die ik pas net heb leren kennen!

Gillespi – Rockanroll

Deze trompettist is Argentinië’s meest hippe jazzmuzikant. Gillespi’s concerten (ik heb er twee bijgewoond) zijn geweldig dankzij de synergie met zijn band, zijn humor en gastmuzikanten.

Los umbanda – Hacia el abismo

Een indy reggaeband die volledig wars is van alle poespas die er maar bestaat. De sound klinkt als reggae met rock-, dub-, cumbia-, folklore en andere latijns-amerikaanse ritmes.

Little Joy – Next time around
Succesvol Braziliaans bandje met subtiele, laidback songs met een vleugje seventies.

Advertentie

Reageer op deze post

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: