Piece # 82 – 10 bars om te gaan ontdekken in Buenos Aires

Geen enkele bruine kroeg maar wel ontelbaar veel bars in alle soorten en maten. Waar je naartoe gaat voor een koffie of een cocktail. Waar je nooit zal worden afgescheept met een kleffe tosti bij plots opkomende honger. En waar sluitingstijd altijd na 3.00 uur ’s nachts is.

De kroegcultuur van Buenos Aires is zo gek nog niet. En deze zit ook nog eens flink in de lift: er komen jaarlijks honderden nieuwe bars en confiterias bij. Dat valt niet bij te houden, daarom hier een eerste selectie van noemenswaardige bars waar ik mijn gezelligste avonden beleefd heb.

1. Le Bar

Dit is zo’n plek waar je  nieuwe dingen voor het eerst ziet of hoort: er zijn optredens, er exposeren jonge kunstenaars, tout avant-garde.  Dat geldt ook voor de zitjes boven:  je zit hier op de met rood tapijt bedekte vloer rondom tafeltjes die een stukje in de vloer verzonken zijn.

Tucuman 422

2. Milion

Echt een moet-ik-een-keer-gezien-hebben-bar. Werkelijk de mooiste locatie die ik hier gezien heb, met balkonterras en een grote tuin.  Als je deze gigantische casona binnengaat, lijk je een andere wereld binnen te stappen. Dat merk je ook aan het publiek: jonge expats, compleet met champagne en sigaren. Iedereen is jong en mooi en kijkt naar iedereen. De DJ is goed, maar in Milion is men te cool om te dansen.

Paraná 1048

3. Dudui

Het experiment van de Nederlandse Coen Meischke. Kortgeleden is Dudui (“doedoei”) heropend als kunstgallerie, private dining locatie en vrijdagmiddagborrelcafé. Hele mooie plek, bij mooi weer is het terras fantastisch.

Costa Rica 5709

foto: Oscar Doyle

4. La Poesia

Deze bar is op en top San Telmo (die knusse wijk die antiek, literatuur en tango ademt). Of literair café, of culturele hangout, of artisan-corner. Hier wil je niet meer weg. Bestel ook een picada (hartige hapjes), deze is erg goed. Het komt voor dat La Poesia mutjevol zit. Probeer het dan bij El Federal (Carlos Calvo 395-399), dit café is van dezelfde eigenaren en er zijn veel mensen die juist bij deze golden oldie zweren.

Chile 502

5. El Gato Negro

Dit is eigenlijk een koffietentje (maar de locatie is zo top en ze serveren ook borrels, dus ach wat zou het?). Een heel bijzonder koffietentje. Stel je een kruidenierswinkel voor uit het jaar 1927. De grote houten kasten met honderden laadjes zijn gevuld met alle mogelijk denkbare kruiden en specerijen en…koffiebonen. Je begrijpt, voor een geurexplosie én de lekkerste koffie moet je na al die jaren nog steeds hier zijn.

Corrientes 1669

6. DADA

Dada letterlijk genomen, deze bar is eigenlijk niks bijzonders, maar toch is het kunst.  Niets is hier afgewerkt, de muren zijn rauw cement, je ziet hier en daar een meubel van 50+ jaar oud. De wankele metalen stoeltjes en houten tafeltjes maken het ramshackle-gehalte compleet. De sfeer daarentegen is beter dan waar dan ook.  Op de bovenverdieping kun je improvisatietheater en bandoptredens bijwonen.

Borges 1655

7. Acabar

Een kitch interieur tot in de kleinste details, cocktails, catchy muziek en genoeg bordspellen voor iedereen. Dat is het recept van Acabar. Succes verzekerd.

Honduras 5733

8. El nono amigo

Mijn favoriete plek voor een borreltje na het werk. Dit superknusse barretje is eveneens almacen-delicatessenwinkel. Je kiest gewoon een wijn uit het schap en die wordt dan aan je tafeltje opengemaakt. Maak van de gelegenheid gebruik om te proeven van de empanadas (met oa. aubergine of artisjok!), de kazen, de olijven… eigenlijk alles. Je kunt alles ook meenemen.

Guatemala 5800

9. Makena

Mijn eerste “ontdekking” hier in BA. Een bar met een hangend podium waar in de weekenden vanalles live ter gehore gebracht wordt. Vooral de funk jamsessies op zondagavond (Afromama Jams) zijn erg de moeite waard.

Fitz Roy 1519

10. El Living

El living (argentijns voor de woonkamer) is very appreciated bij de locals. Eén van de weinige bars waar muziek, veel britpop en -rock, een hoofdrol speelt en waar gedanst wordt. Er zijn grote schermen en oude televisies met alleen goede videoclips, er worden veel verjaardagen gevierd. Het publiek is van de 25-30 generatie.

M.T. de Alvear 1540

Advertentie

Reageer op deze post

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: