Piece # 97 – Onze eerste week in Gent

Een week zijn we nu in Gent.

We hebben veel tijd in ons appartement aan de Stukwerkersstraat (een straat met slechts zeven huizen) doorgebracht, om alles in te richten, aan te sluiten en op te hangen. We wachten nog op een “eigen” internetverbinding.

De buurt

Verder hebben we natuurlijk de buurt (Dampoort) verkend. Al snel bleek dat ik nog steeds de megagrote schaal van Buenos Aires hanteerde, want ik kon het werkelijk niet geloven dat we al na vijf minuten lopen in het stadscentrum aankwamen. Ook het treinstation ligt op vijf minuten. En het zwembad, een middeleeuwse abdij, een spaans kasteel, de binnenhaven Portus Ganda, en allerlei musea en kunstencentra, allemaal vijf minuten lopen.

Portus Ganda

Sint Baafsabdij

Andere “ontdekkingen”

  • We zijn al door de politie aangehouden omdat we met twee personen op een fiets reden: “U mag niet voeren.”
  • We hebben Studio Brussel vaak aanstaan (hoe kan het ook anders?). Wat ons wel een tikkeltje verbaast is het hoge drum ’n bass en dubstep-gehalte dat de DJ’s de ether in slingeren, inclusief ’s ochtends vroeg!
  • Het Gents dialect is doorspekt met Franse woordjes: salut en saluutjes, velo, ça va, madam, en jawel: mercikes. Charmant!
  • Ze hebben hier geen pindakaas en ook geen Conimex producten, dus wij als bamiliefhebbers gaan dit spul importeren. WC-papier, frisdrank en Spa schijnen beduidend goedkoper te zijn in Nederland, maar ik geloof niet dat we zuunig genoeg zijn om dat ook te gaan invoeren.
  • Ondanks dat de levensstijl hier meer bourgondisch zou zijn dan in Nederland, kun je hier evenmin later op de avond dineren. Vrijdagavond kwam ik om elf uur ’s avonds terug uit Antwerpen en we wilden nog iets eten. Maar geen enkel eetcafe of restaurant had nog de keuken open. Dan ben je dus aangewezen op De Dulle Friet. Waar op dat tijdstip (een tijdstip waarop de Gentenaren uit de omliggende café’s zich reeds vele pintjes meester hebben gemaakt) trouwens topdrukte heerst.
  • Er bestaan hier wel een miljoen sauzen voor op de patat. Ik heb inmiddels de samoeraisaus, tartaar en Andalousische saus geprobeerd en weten te waarderen.

Duidelijker kan niet

Binnenkort hier meer nieuws over frietsauzen en andere belangrijke zaken, salut!

Advertentie

Een gedachte over “Piece # 97 – Onze eerste week in Gent

Voeg uw reactie toe

Reageer op deze post

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: