Piece # 98 – Vintageparadijs

Dat Gent wel eens een van de betere plekken op aarde zou kunnen zijn om gave tweedehandsspulletjes te scoren, ontdekten we vorige week bij toeval.

Na wat boodschappen te hebben gedaan in onze buurt, stapten we nietsvermoedend een klein charmant oude-spullen-winkeltje binnen. Zo’n zaakje dat tjokvol staat met veel sixties en seventies servies, huisraad en speelgoed. Burkelbloem (Dampoortstraat 92) bleek een plek waar je, hoe lang je er ook binnen blijft, eindeloos rariteiten blijft ontdekken. Om je een idee te geven: wij gingen naar huis met een paar geïllustreerde tijdschriften uit het jaar 1907/1908 (met daarin artikelen over de vliegtuigtechnologie van de gebroeders Wright en hoe de egyptenaren een kameel roosteren), een heel apart verpakt regenkapje en een sigarettenhouder (zo eentje waarmee je elegant kunt roken).

Bart en Natassja, die het weekend bij ons op bezoek kwamen, wilden direct ook naar dit snuffeladresje, en zo begon onze gezamelijke ontdekkingstocht. Uitgerekend aan “onze” kant van het stadscentrum barst het van de vintagezaken. Niet zozeer antiek, maar wel de perfecte retromeubels en -lampen, geinige Vlaamse boekjes, platen van vinyl (of zelfs bakeliet), wereldkaarten, kleding en niet categoriseerbare “zotte” spullen die ergens uit de afgelopen decennia dateren. Soms heel betaalbaar, soms minder, maar telkens weer een bron van inspiratie.

Op de antiekmarkt bij de St. Jacobskerk (elke zaterdag en zondag van 9.00 tot 13.00 uur) kocht ik deze sieraden en knoopjes.

In het Antiek-Depot (Baudeleaustraat 15, bij de Vrijdagmarkt) vind je alles van design retromeubels tot Balinese maskers en antieke stripboeken. Op deze plek kun je, als je de tijd hebt, uren rondstruinen.

Deze salontafel kochten we bij de Oxfam vintagewinkel (St. Jacobs 12). Met al je aankopen steun je de projecten van Oxfam. Deze winkels met betaalbare vintagekleding vind je in alle grote Belgische steden, maar nog niet in Nederland.

House of Vintage (Dampoortstraat 27) is ook een fijn vintage-adresje met een heel groot aanbod aan kleding, tassen en schoenen. Alles is bovendien echt voordelig geprijsd!

Het Archief (Steendam 110) is een rustige ruimte vol topstukken. Hier kun je bijvoorbeeld een oprolbare wereldkaart aanschaffen, precies zoals die er in je schooljaren in het klaslokaal hing.

Advertentie

Reageer op deze post

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: