Piece # 114 – Over momentum en je draai vinden

Looking-for-homeillustratie: Lisa Coutts

Op het eerste gezicht lijkt het gek dat er dingen zijn die allesbehalve vanzelf gaan, waar je dag en nacht achteraan moet zitten, en die ongeacht hoeveel energie je erin stopt, zich voortslepen zonder dat er daadwerkelijk schot in de zaak komt. Maar anderzijds heb je ook dingen die zich juist volledig als vanzelf lijken te voltrekken. Ik vermoed dat het met elkaar te maken heeft. Het universum (of hoe je het ook wilt noemen) slurpt al jouw geïnvesteerde energie op en verdeelt die, zodra er momentum is, op de manier die voor jou het beste is (en die je zelf misschien niet zo had bedacht). Ik geloof graag in dit soort dingen. Karma, law of attraction of onzichtbare kosmische harmonie, zolang het mijn belevingswereld ‘kloppend’ kan maken zonder dat de Heer eraan te pas komt ben ik bereid het mee te nemen in mijn persoonlijke spirituele zoektocht.

Ariel en ik ervaarden zulk momentum de afgelopen maand. Negen maanden lang was het bij ons ploeteren om dan wel jobs te vinden, dan wel de taal te leren, en onze algehele draai te vinden in deze nieuwe maatschappij (en in dit nieuwe klimaat; geen onbelangrijke factor!). Maar zonder dat dit veel opleverde, het was vooral vallen en opstaan. Er waren kleine beginnetjes, het gevoel dat we op de goede weg waren, en we beseften dat vooral de ervaring telt.

Maar toen was daar ineens resultaat.

En schijnbaar zonder inspanningen: ik vond een job naar mijn zin (na het eerste gesprek was het direct rond). Ariel kreeg een paar design- en webopdrachten, hij start deze week een meer plezierige cursus Nederlands, onze nieuwe vriendschappen evolueerden flink, we kregen eindelijk onze identiteitskaarten en onze financiële situatie was gered. Alsof het kompasnaaldje er plots wel in slaagt om de juiste richting aan te wijzen.

Het gaf direct nieuwe energie, waar we nu volop gebruik van maken om volgende stappen te zetten. Ik houd er rekening mee dat hetzelfde patroon, van veel tijd en energie investeren en dan (na een geduldproef) beloond worden, zich zal herhalen.

In mijn hoofd houd ik nog steeds een wensenlijstje bij, van dingen die ons nieuwe leventje zouden vervolmaken. Die zullen er altijd zijn. Maar ik ga stoppen te zeggen dat we onze draai hier nog moeten vinden. We hebben hem gevonden.

Advertentie

2 gedachten over “Piece # 114 – Over momentum en je draai vinden

Voeg uw reactie toe

Reageer op deze post

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: