Piece #116 – Zó waren de Gentse Feesten

Ja hoor, we zijn weer een bonte verzameling van feestmomenten rijker. Het is maandag, officieel de Dag van de lege portemonnees (check!). Morgen is het gedaan met de feestvierderij, maar mijn lichaam geeft aan dat het nu eigenlijk ook al mooi geweest is.

Tijd om alvast terug te blikken op 9 dagen Gentse Feesten 2013.

regen_gentse feesten

Twee grote pluspunten dit jaar, waren natuurlijk het tropische weer (slechts één avond werd verstoord door stortbuien en onweer) én in ons geval de ervaring van vorig jaar waardoor we er nu meer ‘voorbereid’ invlogen…allé! Daardoor weten we dat je de Korenmarkt best vermijdt wegens grote drukte en volstrekt onverdraagbare muziek, dat je best het nachtprogramma bestudeert om niet nét dat ene feestje te missen waarop CJ Bolland de tent volledig laat exploderen (acid all the way!), dat je weet dat het Baudelopark ten alle tijden de meest chille plaats is en natuurlijk de kortste rijen voor het toilet kent. Enzovoort.

Mede dankzij onze Gentse vriendenkring 2.013 hebben we ook veel nieuwe dingen gezien en meegemaakt. Zoals de in Afrikaanse safarisferen ondergedompelde spectakelzone Batabata. De Gentse zangstonden oftewel een meezingfestijn in het Gents. Een nieuw muziekgenre dat cumbia Colombiana en Gentse jazz combineert. ‘Captain Jack’ gecoverd door een folkband. En wat te denken van onze eigen muzikale intermezzo’s met de kazoo en het samba-ei.

Het culinair aanbod was wederom een succes: nooit waren er op één festival zoveel soorten vegetarische burgers verkrijgbaar. En de Sympafrieten, wie kan nog zonder?

Dit was natuurlijk ook de editie van de (Aperol) spritz. Jammer alleen dat een spritz net zoveel kost als een cocktail maar je hem drie keer sneller opdrinkt, minder goed voor de portemonnee dus.

De dag is al halverwege, de nachtrust was van zeer korte duur. Mijn licht katerige toestand gaat niet over, mijn ogen knipperen nog steeds tegen het daglicht. En toch, ik zie eigenlijk geen andere optie dan mijn handtas ondersteboven te keren en met de overgebleven munten richting centrum te gaan voor een deftig afscheid van alles en iedereen die deze 9 dagen zo mooi hebben gemaakt.

Foto: Onder de draak

Advertentie

Reageer op deze post

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: