#123 – Een vintage wijntje en een warme croissant. 10 Days Off en een gesponsorde sambabal

Tijdens de Gentse Feesten maak je van alles mee. Micro events, zou je kunnen zeggen. Je maakt een ronde door de stad, met of zonder vrienden, en dan loop je vanzelf tegen van alles (en iedereen) aan. Ik houd hiervan een kort en bondig dagboekje bij. Opgeleukt met van internet geplukte foto’s. 

gentse_feesten

Dag 1
Moe na alweer een lange, warme dag. Maar hee, de aftrap van de Gentse Feesten is maar één keer. Per jaar dan. Eén drankje, een beetje in de stemming komen. Maar het is al meteen gezellig. En er zijn vrienden van vrienden, veel “hoe is het nu?” en “wonen jullie nog hier?” Ja en nee. We drinken er nog een paar mee.

Dag 2
Niet te vroeg beginnen, zo luidt bij ons de traditie. Maar het is vooral de hitte die overdag rust gebiedt. ’s Avonds begint de ronde met Belgische cuisine, schuilen voor de regen, coverband, opnieuw regen, flamencoband slash vrienden.

flamencolicos

Eentje stelt me voor aan haar Hollandse moeder. Zegt me dat ze niet hoort dat ik ook Nederlands ben. Het moet niet gekker worden. Wijntje in een setting van alles vintage. Foto’s, fifties, selfies.

monti

Baudelopark één grote dansvloer. Afsnis. Instant favoriet cafe. Hoppa alweer een goede band. En dan door naar het housefeestje in een garage. De jarige job achter de draaitafels. Ervoor veel uitgelaten Italianen en gezellige Belgen in de mix.

Dag 3
Vandaag opnieuw volop Italiaanse gastvrijheid, wellicht ook doordat ik zelf reuze gastvrij ben deze maand. Heerlijke mediterraanse ravioli dus. Daarna Pole Pole, wat slenteren hier en daar. We sparen onze energie. Vannacht is het dag vier van 10 Days Off. Oh het vuurwerk is vandaag. De hoogste uitschieters kunnen we zien door het woonkamerraam. Even later staan we in de Vooruit en zorgen 3 DJ’s samen voor vuurwerk. House, soul, latin, afro en zelfs techno. Straight from New York.

10 days off body & soul

Toen onze voetjes het opgaven en het ochtendlicht al door de ramen scheen, vertrokken we richting Vlasmarkt. Daar kon je vast nog wel iets eten. Een compacte mensenmassa, in zijn geheel totaal overmeesterd door dronkenschap was het wat de klok sloeg. En het rook naar alles dat daarbij hoort. Brrr. Een stuk dichter bij huis was daar het Franse bakkerijtje. En verhip, een warme croissant. Net uit de oven.

Dag 4 
Veel slaap nodig gehad, eenmaal wakker voel ik me eigenlijk prima. Zowaar hoentjesfris. Supermarktje doen. Oeps het is een nationale feestdag vandaag. Hallo Turkse bakker. ’s Avonds scoren we Mexicaans eten bij de dubbeldekker bus van Pic Nic del Mundo. Dit verorberen we op de knusse bovenste verdieping.

pic nick del mundo

Een rondje door de stad. Het miezert. En er is weinig live muziek op dit moment. Toch scoren we een gesponsorde sambabal. Daar sambaën we dan maar even mee. En nog een koffietje bij Afsnis.

affiche_afsnis

Een rapper doet raps door een oranje pilon-megafoon. Daarna nog een Gentse dichter die prachtig voordraagt. Met een pintje in de hand. Uiteraard. Het wordt kouder en dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Merk ik. Het is dan ook al dag vier. Dus ik schrijf mezelf een avondje rust voor.

Advertentie

Reageer op deze post

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: