Piece # 56 – De typisch Argentijnse vrouw

De typisch Argentijnse vrouw is echt een dame. Hoe mooi ze ook al van zichzelf is, toch streeft ze naar perfectie als het om haar uiterlijk gaat. De stoepen van Buenos Aires worden van 7 uur ’s ochtends tot diep in de nacht belopen door alle soorten elegant schoeisel toebehorend aan hip geklede, uiterst kokete muchachas (jong én oud). Zij zijn het die de stad mooi maken daar waar de grijze uitlaatgassen de overhand hebben. Zij zijn het die de lucht en zweem van parfum meegeven, gekruid met energie van de allervrouwelijkste soort.

Helemaal niet verkeerd. Maar van dichtbij roepen de typische porteñas soms vragen bij mij op, meestal in de trant van of ze nou écht liever bloedmooi worden gevonden dan razend intelligent.

Voor de doorgewinterde porteña is het leven niet compleet zonder superlang en perfect verzorgd haar. Uiteraard bezoekt ze zo vaak mogelijk haar vaste kapper en ’s ochtends gaat ze de deur niet uit zonder haar lange manen eerst met de stijltang te hebben bewerkt. Haar nagels dienen immer gelakt te zijn, en ook regelmatig bij de manicure langsgaan om onder meer de nagelriemen eruit te laten trekken is een vereiste. Haar figuur is eveneens een factor. Argentinië mag zich, na Japan, het tweede land ter wereld noemen met het hoogste aantal inwoners dat aan anorexia of boulimia lijdt. Volgens schattingen komt het aantal uit op zo’n 10% van de jongeren tot 25 jaar. Eetstoornis of niet, alle meiden letten sowieso op met eten en ze zeggen het ook: “We weten dat het eten hier nogal zwaar en vet kan zijn dus we houden ons in. Eén stukje pizza en daarmee ‘basta'”. De jongens waarmee mijn buitenlandse vriendinnen en ik omgaan verbazen zich over hoeveel wij kunnen wegwerken, vaak zelfs meer dan zijzelf!

De typisch Argentijnse vrouw doet ook zeker aan sport, in de eerste plaats omdat dit haar figuur ten goede komt. El gymnasio (de sportschool), sporten in het park met de personal trainer, yoga of het extreem populaire wandelen. ’s Ochtends in het park stikt het van de wandelaars, gehuld in sportkleding en zelden zonder mp3-speler en fles water bij zich. En dan maar wandelen. Wanneer ik ze al hardlopend voorbij ga bedenk ik me dat ik door hard te lopen vast meer caloriën verbrand en daarom ook meer kan eten. Of is dat vrouwenlogica?

En hoe verder haar leeftijd vordert, hoe bonter ze het maakt. Eens een dame, altijd een dame. Er zijn weinig vrouwen boven de, laten we zeggen, 60 jaar die niet én een mantelpakje aan hebben én volledig in de make-up zijn gezet met het haar onberispelijk in lak á la Beatrix. En op hakken, altijd op hakken. Een andere onmiskenbare variant is die van de verouderde Pamela Anderson look-a-like, in roze trainingspak en met bijbehorend chihuahuahondje. De voornaamste activiteit buitenshuis van deze dames lijkt, op het bezoeken van beautysalons na, het bezoeken van theesalons te zijn, waar ze met vriendinnen de tijd wegkeuvelen en minigebakjes nuttigen.

Ik zie in dit alles één voordeel: je bent nooit overdressed. Erg handig als je noodgedwongen in een fladderjurkje (en dan ook gelijk maar een grote zonnebril erbij) de straat op gaat omdat de rest van je kleding bij de wasserette ligt. Het voordeel heeft – niet geheel onverwacht – ook een nadeel; in de vorm van de Argentijnse man. Daarvan zijn er altijd meer dan genoeg die zich te gedragen alsof ze vandaag net voor het eerst uit hun hol zijn gekropen. En de Argentijnse vrouw? Die gebruikt de mannencommentaren vast als graadmeter om haar houdbaarheid te meten, en misschien ook wel een heel klein beetje om haar eigen man jaloers te maken. Haar leven is immers ook niet compleet zonder man, en niet zomaar eentje, een man die de Argentijnse vrouw adoreert.

De foto komt van http://www.flickr.com/magnoliafields

Advertentie

5 gedachten over “Piece # 56 – De typisch Argentijnse vrouw

Voeg uw reactie toe

 1. Concuerdo en lo que dices y cómo lo dices. Pero no es oro todo lo que brilla. En esta nota contás sobre una única clase social.

 2. Hoi jakobien,in grote delen ben ik het 100% eens met je vehaal. Maar ik ben nu samen met een argentijnse tot zeer grote tevredenheid en ik mis gelukkig de arrogantie die veel knappe vrouwen hebben in latijns-amerika. Dat ze er goed uit proberen te zien is een voordeel als ik zie hoe tegenwoordig er veel vrouwen rondlopen in nederland van het type ma flodder. Vrieninnen van haar vragen waarom ze zo tevreden is met un nordico,zoals ze ons noemen. Steevast is het antwoord dat de nordico,s absoluut geen macho,s zijn zoals in latijns_amerika vaak het geval is met de mannen. Ontijd op bed hoeft niet,maar de ontbijtafel en een goede kop koffie maakt haar zeer blij en content. Ze is een princes in de keuken,wat mij weer erg tevreden maakt. Als de argentijnse vrouwen naar behoren ijttafel niet maarbehaontbndeld worden door een man geven ze ijttafel niet meer. zich voor 100% aan hem,maar maak geen slippertje of vertel een kleine leugen want dan komt de tijger naar boven. Dan helpt ook de koffie en ontbijttafel niet meer.

 3. Sinds het begin der tijden heeft de mens altijd te maken gehad met problemen die onopgelost zijn gebleven en heeft hem ertoe gebracht te twijfelen aan de missie die hij op aarde kwam uitvoeren. Maar als er een probleem is, is er noodzakelijkerwijs een oplossing waar u misschien op de verkeerde plaats naar op zoek bent. Ze noemen me CHANCIA Moussa, zoon van de almachtige goden die me sinds mijn puberteit bovennatuurlijke krachten hebben gegeven. Ik sta bekend om de efficiëntie en nauwkeurigheid van mijn werk, ook bekend om de vertraging en de tevredenheid van mijn klanten. Met meer dan 20 jaar ervaring op mijn naam ben ik verantwoordelijk voor het geluk, het succes en de rijkdom van veel mensen over de hele wereld, allemaal door de combinatie van krachtige Voodoo-spreuken. en een vlekkeloos gebruik van donkere magie, zonder gevaar. Je bent moe van je problemen en zelfs van je leven tot het punt waar je wilt eindigen, geen zorgen meer. Je bent eindelijk de juiste persoon tegengekomen. Mijn interventiegebieden zijn academisch, professioneel, sentimenteel, gezondheids- en financieel leven. Wat zijn deze problemen die je kwellen en je hebt geen oplossingen gevonden? Jij die wenst:
  -Herstel je vriend / vriendin / echtgenoot / echtgenote ongeacht de lengte van de scheiding;
  om iemand te veroveren voor wie je hart brandt van passie;
  – om scheiding of echtscheiding uit te lokken of te voorkomen;
  – blokkeer zijn liefdesleven en trek zijn soulmate aan;
  – een vriend bewaken die onder invloed van een persoon is;
  een zeer goed betaalde baan zoeken, verkrijgen en duurzaam onderhouden;
  – om financiële moeilijkheden definitief te beëindigen; -meester of stop je jaloezie of die van je partner;
  om pech voor eens en voor altijd te beëindigen;
  – Ondernemen, slagen in uw bedrijf, uw bedrijf uitbreiden en goede markten en partners vinden;
  -opvallende kinderen;
  een onbeperkte kans hebben om te gokken;
  om serieuze, ongeneeslijke en zelfs wanhopige gevallen te genezen;
  iemand opladen om onder controle te zijn
  -bescherm uw paar of uw gezin;
  beschermd worden tegen boze geesten, hekserij en ongelukken;
  – papieren ophalen voor buiten reizen;
  om een ​​overeenkomst met de duivel te sluiten voor glorie, succes, geluk en rijkdom;
  -verbetering van de winstgevendheid van uw bedrijf en aantrekken van meer klanten;
  – portefeuilles, kalebassen of magische koffers hebben waarmee u gemiddeld 1.000.000 euro verdient, ongeacht de valuta van uw land;
  – Succesvol slagen voor examens en wedstrijden;
  U die andere problemen heeft die niet in de lijst staan, blijf niet in de angst omdat er geen probleem is zonder een snelle en duurzame oplossing met mij. Mijn rituelen zullen u geld en geluk aantrekken in al uw zaken en een totaal succes in uw leven, dit zijn eenvoudige en snelle rituelen. Volg gewoon mijn instructies en doe wat ik vraag en de resultaten zijn snel en effectief. Waar ter wereld u zich ook bevindt, u zult tevreden zijn omdat de kracht van rituelen effectief is.
  HOE Word ik lid? Heel simpel, neem gewoon contact met mij op: Neem contact op met mijn e-mailadres “moussababa54300000@gmail.com” Neem hier contact op met mijn nummer whatsapp: +229 621 774 46
  Met de Grootmeester is de oplossing van uw problemen verzekerd.

Reageer op deze post

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: